Bra restauranger i Stockholm

I Stockholm finns en uppsjö av restauranger att välja mellan. Från de populära och hippa haken på Söder – till internationellt erkända restauranger på Norrmalm. Oavsett vad du tycker om för mat, bör det inte vara svårt att hitta något som faller dig i smaken.

Sjätte Tunnan

Sjätte Tunnan i Gamla Stan är vida känd för sin medeltidsmiljö. Menyn, som är inspirerad av olika medeltida kokböcker, kan du få serverad med drycker som mousserande vin och öl – eller varför inte en flaska rysk cidermjöd?

Hos Sjätte Tunnan är det få saker som avviker från det medeltida temat. Deras stora lokaler mitt i Gamla Stan är fyllda med tända ljus, mjöd på borden och inte sällan livemusik. Om du vill pröva något utöver det vanliga, bör Sjätte Tunnan ligga högt upp på listan.

Svartkrogen

Det är inte en ovilja att betala skatt som namnet antyder – istället är det helt enkelt god mat i kolsvarta miljöer den här krogen erbjuder. När ljuset är släckt och dina ögon inte längre påverkar smaken, öppnar det upp för dina andra sinnen att verkligen utforska maten på riktigt.

Här läggs mindre vikt vid presentationen. Istället är det hörsel, doft, känsel och smak som står i fokus på Svartkrogen. Vill du utmana dina sinnen ytterligare? Svartkrogen erbjuder även vin och dryckesprovning i mörkret.

När synen inte längre är en faktor, är det en riktig utmaning att säga om det är rött eller vitt vin eller om det är cider eller skumpa som finns i glaset. Svartkrogen är en upplevelse för dig som vill pröva på någonting nytt.

Operakällaren

Sls1849 246Vill du äta riktigt god mat, omgiven av vad som många menar är Sveriges vackraste interiör? I sådana fall är det Operakällaren, beläget vid Kungsträdgården, du bör boka bord hos. Medan du beundrar vackra väggmålningar, förgylld ekpanel, kassettak och takkronor, avnjuter du mat i toppklass signerad den välkände Stefano Catenacci.

Operakällaren är inte bara omtyckt bland svenskar och stockholmare – en stjärna och fem röda bestick i Michelinguiden vittnar om att det är mat i internationell toppklass som serveras här.

AG

AG på stadsdelen Kungsholmen i Stockholm har på senare år blivit känt som stadens bästa ställe för köttälskare. Något som understryker att restaurangen verkligen tar sitt kött på allvar, är det faktum att de har en egen köttsommelier. En köttsommelier som dessutom gärna ger proffshjälp till gästerna.

Den trendiga restaurangen ligger i lokaler som förut gav rum åt en silverfabrik. AG, som är den kemiska beteckningen för silver, var också det som gav upphov till namnet. Den här restaurangen är för den som gillar livlig stämning och som älskar kött.