Hitta billiga hotell i Stockholm

Utbudet av hotell i Stockholm är extremt stort. Inte så oväntat med tanke på att det är den stad som har flest företag i Sverige och även den stad som mest antal turister väljer att besöka.

Prismässigt skiljer det sig rejält mellan de olika hotellen. Det går att hitta hotellrum för några tusenlappar per natt – likväl för några hundralappar. Några av de billigare hotellen är följande:

Hotel Micro

Hotel Micro är ett enstjärnigt hotell som ligger mitt i centrala Stockholm. Kabinrummen är små med dusch och badrum i korridor. Likheten mot kabiner på ett kryssningsfartyg är slående.

Ett gemensamt lobbyrum finns med tv, gästdator och soffgrupp. Alla gäster får tillgång till fri wi-fi och receptionen är bemannad dygnet runt.

Priser fr. 595kr/natten

Boka hotellet >>

Rest and Fly

Behöver du bo på ett billigt hotell på Arlanda? I så fall är Rest and Fly ett mycket bra alternativ. Men kom ihåg att frukost inte ingår och att sängen är obäddad när ni anländer. Rummen hyrs antingen en natt (10 timmar) eller enstaka timmar dagtid.

Pris – 1 person fr. 695kr. Delar fyra personer på ett fyrbäddsrum blir priset 225kr/person.

Boka hotellet >>

M/S Birger Jarl Hostel & Hotel

Bara 15 minuters promenadväg från Gamla Stan ligger det K-märkta fartyget M/S Biger Jarl. Ett fartyg som nu för tiden används till hostel- och hotellverksamhet. Utöver boende ingår även kryssning med fartyget under utvalda datum under sommaren. Frukost ingår inte i priset men kan köpas på plats.

De som väljer de billigaste hytterna får dela badrum i korridor med andra gäster. De lite dyrare hotellrummen är däremot större och har privat badrum.

Pris – Rum utan badrum ca 550kr/natten, med badrum fr. 650kr.

Boka hotellet >>

Birka Hostel

Birka Hostel erbjuder både privata rum och större sovsalar. Ett mycket prisvärt vandrarhem som ligger mycket centralt. Här finns ett stort allrum med datorer, Wifi och TV. Ett stort och modernt kök möter gästernas behov av att laga sin egen mat. Sängkläder ingår alltid.

Priser från 140kr/natten i sovsal

Boka hotellet >>

Tips för att hålla nere kostnaden:

  • Boka i tid

Främst handlar det om att kunna ha ett större utbud att välja på och därmed kunna välja de billigare alternativen. Se även över priserna gällande vardag/helg då det kan skilja i pris. Hotell mitt i city har inte sällan lägre pris på helgerna medan spahotell har ett högre pris dessa dagar.

  • Gå ner i antal stjärnor

Det är mycket stor skillnad på ett hotell med fem stjärnor mot ett med enbart en stjärna. Men skillnaden är marginell mellan två och tre stjärnor. Både i kvalité och service. Däremot brukar priset skilja ganska mycket. Testa ett tvåstjärnigt hotell med gott rykte och reskassan kommer definitivt att räcka längre.

  • Se på alternativen

Kan vandrarhem, Hostel eller B&B vara ett alternativ? Förr var det stor skillnad i kvalité mellan ett Hostel/B&B och Hotell men idag är gränserna betydligt mer flytande. Ett bra alternativ för att få ner priset och inte minst för de som kan tänka sig ha toalett/dusch i korridor.