Klassiska hotell i Stockholm

Stockholm, öarnas och broarnas stad, är den största staden i Sverige och följaktligen också den med störst utbud av hotell. Några av de här hotellen har funnits väldigt länge och utmärkt sig som klassiska. Här är några av de mest framstående:

Grand Hôtel

Grand Hotel StockholmGrand Hôtel Stockholm slog upp portarna redan 1874. Sedan dess har kändisar, politiker och helt vanliga livsnjutare bott här. Grand Hôtel ansågs vara det första svenska hotell som kunde mäta sig med de stora och välkända hotellen ute på kontinenten.

Förutom att ha varit hem till flera av de största stjärnorna inom film och musik, har också stora och betydande evenemang ägt rum här. Ett exempel på det är nobelfesten, som hölls i hotellets lokaler mellan 1901 och 1929.

Så om du vill göra sällskap med personer som Martin Luther King, Frank Sinatra och Greta Garbo, är Grand Hôtel platsen att bo på.
Boka hotellet >>

Hotel Kung Carl

Hotell Kung Carl StockholmÅtta år innan Grand Hôtel öppnade, lät vinhandlaren Johan Ludvig Lundberg inviga Hotel Kung Carl. Hotellet, som nyligen firade 150 år, räknas idag som Stockholms äldsta hotell.

Namnet kommer från kung Carl XV som regerade under tiden då hotellet öppnade (1866). Carl XV hade gett sin tillåtelse till Lundberg att använda sig av namnet. Visst fanns det andra hotell i Stockholm under den här tiden, men de är alla nedlagda sedan länge – förutom Hotel Kung Carl.

Så om du vill uppleva historia genom att bo på Stockholms äldsta hotell, är det Hotel Kung Carl som gäller.

Boka hotellet >>

Sheraton Stockhom Hotel

Sheraton Hotel StockholmSheraton Stockholm har utan tvekan befäst sin plats i den svenska hotellvärlden. Med sina 465 rum är det idag ett av Sveriges största hotell – och dessutom det första Sheratonhotellet utanför USAs gränser.

Byggnaden, som ritades av AOS Arkitekter, är en stark symbol för den omfattande Norrmalmsregleringen med sitt fokus på funktionalitet och enkelhet. Norrmalmsregleringen förändrade kraftigt Stockholms innerstad.

Hotellet känns lätt igen genom sin brunröda fasad som täcker den nio våningar höga byggnaden. Belägen endast ett stenkast från Stockholm central, har det här hotellet varit hem åt en uppsjö av stjärnor inom film och musik.
Boka hotellet >>