Musikal och teater i Stockholm

För den som vill uppleva musikal och teater i Stockholm finns det gott om alternativ. Allt från mindre och oberoende arrangörer till större och mer etablerade sådana går att hitta. Här är några av de mest välbesökta.

Cirkus

Cirkus, som ligger på Djurgården, invigdes redan i slutet på 1800-talet. Då var det en lokal som skulle inhysa de stora cirkus-sällskap som fanns på den tiden. Idag pågår det andra typer av aktiviteter i Cirkus lokaler.

Förutom TV-inspelningar, konserter och kongresser är det just teater och musikaler som ligger i fokus på Cirkus. Till exempel hade Kristina från Duvemåla (som sågs av över en miljon) sin Stockholmsperiod i dessa lokaler.

Andra succéer som har gått varma på Cirkus är musikalhittarna chess och Mamma Mia!

Dramaten

Dramaten 1940-taletDramaten, eller Kungliga Dramatiska Teatern som den egentligen heter, är en av Sveriges största och mest välkända scener för teater. På Dramaten hittar du all typ av teater du kan tänka dig; allt från klassiska shower till nyskrivna uppträdanden och ungdoms- och barnteater.

I byggnaden, som ligger vid Nybroplan, ryms fyra olika scener. Den största, Stora scenen, har en kapacitet på upp till 770 åskådare. På Almlöfsgatan bakom huset, i direkt anslutning till det, ligger den lilla scenen.

Sedan ett antal år tillbaka har Dramaten också en scen på Linnégatan.

Göta Lejon

Göta Lejon ligger mitt på Södermalm i Stockholm och erbjuder många olika typer av evenemang. Förutom teatrar och musikaler, är det också en scen för artister och komiker.

Teatern har en kapacitet på upp till 1 120 åskådare samtidigt, där 735 av dessa är på parkett och 385 på balkong. Innan och efter showen kan du njuta av god mat i restaurangen, eller en drink i den stora baren.

Kolla in Göta Lejons kalender för att gå på någon av de mest populära showerna i landet.

Maximteatern

Maximteatern ligger i hjärtat av Östermalm i Stockholm, en plats byggnaden har stått på sedan 1946. Under de första åren var det dock inte teater som hölls här – istället var det härifrån som många av 50-talets stora radiosuccéer sändes ifrån.

Sen 1967 har dock Stockholmare och turister kunnat njuta av högklassiga musikaler och teatrar här. Exempel på musikaler som gått här är Nils Karlsson Pyssling, Jesus Christ Superstar och Från A-Ö.

Håll ögonen öppna för aktuella shower, teatrar och musikaler som går här.