Nöjen i Stockholm

Klubbar och nattliv. Barer och shower. När solen går ner vaknar delar av Stockholm som annars sover under dagen. Från de exklusiva klubbarna runt Stureplan, till de anrika krogarna på Norrmalm – här finns något för alla typer.

Sturecompagniet

Stureplan 1968Stureplan och klubbarna däromkring förknippas ofta med lyx och glamour – och Sturecompagniet är inget undantag. Den här nattklubben, som ligger i Sturebadets gamla lokaler från 1800-talet, är en av Sveriges äldsta, mest prestigefulla och mest välkända.

Här hittar du ett flertal barer och dansgolv med olika genrer som spelas på olika våningar. Tänk på att komma dit i tid – klubbarna kring Stureplan brukar bli fulla runt 0100 – 0200.

Berns

Berns, som ligger mittemot Norrmalmstorg, har varit ett nöjesetablissemang för stockholmare och besökare sedan 1863. I de anrika, men samtidigt trendiga lokalerna, samlas alla möjliga typer av människor.

Berns har genom tiderna fått besök av några av Europa och världens största stjärnor inom musik (Aretha Franklin, Rihanna t.ex.). Även andra välkända personligheter har hållit till här; i det Röda Rummet satt till exempel August Strindberg ofta och diskuterade konst och politik.

För dig som verkligen vill få en smak av Stockholms nöjesliv, är Berns ett måste.

Tranan

I hjärtat av Vasastan hittar du den anrika krogen Tranan. Precis som med Berns, är det många framstående personligheter som har spenderat mycket tid här. En av dem är poeten Nils Ferlin, som brukade sitta med en öl här och dikta på baksidan av ett kvitto.

I Tranas restaurang serveras du klassiska rätter som Biff Rydberg och Wallenbergare. I baren hittar du ett varierat utbud av vin, öl och drinkar.

Café Opera

Café Opera har varit ett mycket populärt ställe för folk i alla åldrar sedan öppnandet 1980. Med sitt centrala läge vid Kungsträdgården lockar den inte bara människor från alla Stockholms delar, utan även turister.

Med en modern interiör, kombinerat med det faktum att lokalen uppfördes redan 1895, ger Café Opera ett både hippt och anrikt intryck. Passar de som vill dansa oavsett ålder (nästan).