Romantisk weekend i Stockholm

Vill du bjuda någon du tycker om på något extra? I Stockholm finns alla möjligheter att göra detta. Här kan du njuta av ett dubbelrum hos ett mysigt hotell, anpassa din egen romantiska weekend eller bara njuta av Stockholms natur med din käresta.

Nedan berättar vi mer om hur du kan göra det.

Romantiska hotell

I Stockholm finns flera hotell som kan vara särskilt romantiska, beroende på vad man tycker om. En miljö som åtminstone bäddar för många mysiga promenader är Gamla Stan, och där är Hotell Reisen ett av de mest framstående.

Här kan du och din partner känna er hemmastadda i en pittoresk miljö med mysiga och anrika lokaler. Ett bra sätt att varva ner (eller varför inte starta dagen på?) är deras spa som finns på bottenvåningen.

Andra hotell som ofta beskrivs som mysiga, lugna eller avkopplande (och därmed utmärkt för en romantisk weekend) är Lydmar Hotel på Blasieholmen, Hotel Rival på Södermalm och Hotel Skeppsholmen.

Tips: Många av hotellen har paket där mat och boende för två ingår – håll utkik efter dessa.

Romantiska upplevelser

Upplevelser i Stockholm finns det gott om – och så även romantiska sådana. Populära aktiviteter för par är bland annat:

Häst & Vagn Picknick för Två – Att färdas med häst och vagn runt Djurgården är inget nytt påfund. Redan under 1800-talet var det populärt att färdas genom den natursköna stadsdelen, samtidigt som man beundrar de många anrika byggnader, slott och stora ekar som reser sig över ön.

När turen är slut och ni bland annat har passerat Rosendals slott, vackra trädgårdar och en av landets mest fågelrika sjöar, ges ni en välfylld picknickkorg att njuta av i gräset.

Hyr en privat relaxavdelning – Det är nog många som någon gång varit på en relaxavdelning och önskat att de haft hela stället för dem själva. Med den här upplevelsen kan du och din käresta få just det.

Här bjuds ni på lyxiga spa-produkter, så som ansiktsrengöring, body lotion, dagkräm och mycket mer. Ni får sedan tillgång till en jacuzzi (helt för er själva) och ett utsökt fruktfat med färsk frukt och juice.

Ta bara med er badkläder – resten får ni på plats.

Bio och middag för två – En riktig klassiker. Oavsett om ni gillar skräck eller drama, action eller komedi finns det alltid något bra på biografernas program. Med den här romantiska upplevelsen, som även inkluderar mat, tar ni er an en klassisk dejt.